Categoriearchief: Gemeenteraad

Gemeenteraad

sp.a Steenokkerzeel zetelt in de gemeente raad met 3 gemeenteraadsleden.  Elke maand doen ze hun best om zoveel mogelijk beslommeringen van de inwoners van Steenokkerzeel kenbaar te maken.

We willen u zeker niet onthouden welke onderwerpen besproken werden op de gemeenteraad.  Op de nieuwe website van Steenokkerzeel kan je de verslagen van de gemeenteraden vinden op volgende link.

Heeft u graag meer uitleg over de standpunten van sp.a in de gemeenteraad?  Of wil u graag uw eigen beslommeringen bespreekbaar maken?  Neem dan contact op met één van onze mandatarissen (gegevens op volgende link)

Informatie over de volgende gemeenteraden vindt U hier.

Oppositie schiet vooruitgang klimaatactieplan af

De vier Steenokkerzeelse oppositiepartijen Groen, sp.a, CD&V en Vlaams Belang eisen dat schepen Jerry Casier (Open Vld) snel enkele concrete acties uit het klimaatactieplan in de praktijk omzet. Voorts vinden ze het actieplan te vaag. Volgens Casier werden verschillende punten al uitgevoerd en zitten er nog een reeks in de pipeline.

“De schepen maakte tijdens de gemeenteraad een opsomming over de acties die volop bezig zijn, maar of en met hoeveel de CO2-uitstoot verminderd zal worden, dat weet Casier niet”, zegt gemeenteraadslid Bart Verstockt (Groen). “Dat de oppositie nu gezamenlijk in de bres springt om het klimaatactieplan te redden, geeft aan dat het niet draait.”

Lees verder Oppositie schiet vooruitgang klimaatactieplan af

Nieuwe gemeenteraadsleden

Op de vorige gemeenteraad werden onze nieuwe sp.a gemeenteraadsleden voorgesteld.  Rony en Rudy zullen samen met Johan uw mening verdedigen op  de gemeenteraad.

Rony Blommaert is ook voorzitter van sp.a Steenokkerzeel.

Rudy Peeters heeft er al een paar jaar opzitten als secretaris van sp.a Steenokkerzeel en is sinds kort ook ondervoorzitter van S-Plus.

Johan Vansintejan is onze fractieleider, hij heeft de meeste ervaring in de gemeenteraad en neemt de taak over van Edy Van Damme.

Voor Edy is het geen afscheid van de politiek.  Hij is de huidige voorzitter van S-Plus en zal ons nog lang bijstaan met raad en daad.

Proficiat en veel succes!