1 mei 2016, Feest van de arbeid

1 mei is het Feest van de Arbeid. Een feest dat wij, socialisten, al meer dan 100 jaar vieren.

1mei2016In verschillende steden en gemeenten van onze provincie staan leuke en boeiende activiteiten voor jong en oud op het programma. Een kleurrijke optocht, straatanimatie, muziek, tal van attracties, kinderanimatie, een stevig ontbijt, een lekkere hap en een fris biertje bij een gezellige babbel en boeiende toespraken. Kortom alles is voorzien om er een feestelijke dag van te maken voor iedereen! Maar 1 mei blijft uiteraard ook een strijddag.

In Leuven kleuren we om 10 uur het Martelarenplein rood en trekken we de festiviteiten op gang met een leuke portie straatanimatie. Na de toespraken van Vlaams parlementslid Bruno Tobback en federaal secretaris van het ABVV Miranda Ulens trekken we traditiegetrouw met onze 1 mei-optocht door het centrum van Leuven naar de Vismarktwaar we van 1 mei een groot volksfeest maken met muziek, dans, volkse spelen, een ambachtelijke markt en natuurlijk lekker eten en drinken.

In Londerzeel gaan we ’s namiddags na de toespraken de muzikale toer op met het SOS Rock festival. Op andere plaatsen in onze provincie kan je terecht voor een stevig ontbijt, een lekkere hap en een fris biertje bij een gezellige babbel.

Lees meer in de 1 mei-krant van sp.a Vlaams Brabant: hier

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑