Brief van John Crombez

Wij blijven vernieuwen, wij blijven strijden. Samen sterker, meer dan ooit!

Beste kameraden,

Ik vraag 5 minuten van jullie tijd, ook al weet ik dat ik de voorbije twee jaar heel vaak bij jullie aangeklopt heb. Ik heb veel van jullie gevraagd en heb nog veel meer teruggekregen. Want samen hebben we sp.a ingrijpend veranderd.

Té ingrijpend, klinkt het de voorbije dagen hier en daar. Ik begrijp die opmerking, maar blijf erbij dat het absoluut noodzakelijk was om de partij grondig te veranderen. Om van soberheid en integriteit een topprioriteit te maken. Jullie, militanten en sympathisanten, zijn het kloppende hart van onze beweging. Jullie verdienen politici die dicht bij de mensen staan en waar jullie trots op kunnen zijn. Politici die de daad bij het woord voegen, écht en integer zijn en jullie belangen – en die van zovele anderen – verdedigen. Altijd en overal. Een sp.a’er doet aan politiek uit engagement voor de samenleving. Wie dat niet begrijpt of zich daar niet naar gedraagt, heeft bij ons geen plaats.

Daarom namen we de voorbije 2 jaar een aantal ingrijpende beslissingen: een totale decumul (één vrouw of één man = één job), een duidelijk loonplafond, een beperking van mandaten, complete transparantie over wie wat doet en krijgt, én een verplichting om in de top drie van elke verkiezingslijst radicaal te vernieuwen. We laten geen enkele ruimte voor twijfel of dubbelzinnigheid. We zijn streng voor onszelf en zullen dat blijven. Het is de enige manier waarop we als beweging willen bestaan én geloofwaardig zijn. Intussen hebben we ook al getoond dat het geen vage aanbevelingen zijn, maar dat we onze woorden en nieuwe regels omzetten in daden. Ook naar buiten toe, zoals laatst nog in Brussel. Dat is wie we zijn: open en transparant, sober en integer. Tot vandaag doet geen enkele partij ons dat na. Maar dat is geen excuus. Socialisten hebben anderen niet nodig om zelf te doen wat goed is.

Bekijk de volledige brief hier

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑