Go Left: Sven op het congres van sp.a

Hieronder kan je de volledige tekst vinden van de bijdrage die Sven Verheyden op 16 februari bracht tijdens het nationaal congres van sp.a:

Beste vrienden, kameraden.

Het was koud afgelopen woensdag aan de poort van het bedrijf. (ik hoor iemand zeggen: “Amai nog niet”). Er zitten blijkbaar nog mensen die aan een poort stonden. (lachend)

Het was koud maar het was verwarmend er niet alleen te staan en nog meer verwarmend dat er over heel het land mensen voor de poorten en op de straten stonden. De mensen horen en zien dat er enorme winsten zijn en dat terwijl mensen meer en meer het moeilijker hebben om de facturen te betalen.

Het mag dus geen wonder zijn dat als men MAAR 0,8% extra op het loon wil geven de werknemers het beu worden om uitgelachen te worden. De werknemers hebben mee bijgedragen aan deze winsten door hun harde werk.

Als de winsten een grote taart geven dan mag het voor die werknemer toch ook eens wat meer zijn dan de kruimels! Geef hen op z´n minst een stukje taart en dat op het loon want je hoort dan wel zeggen: we kunnen een premie geven. Een premie is een cadeau, maar een extra op het loon DAT is wat telt voor het pensioen en het vakantiegeld! Dus geen éénmalige premie maar meer op het loon zodat het loon ook de koopkracht ECHT kan volgen.

Ik wil het ook nog over iets anders hebben, vorig jaar op 17 maart stond ik hier ook… wel daar (wijzend naar het andere kleine podium in het publiek) nu sta ik links (knipoog) ik had het toen over armoede en was wel opgelucht dat ik dit gedurfd had. Maar wist niet wat er nog ging gebeuren.

Helaas kreeg ik die avond slecht nieuws… Mijn grote voorbeeld binnen de partij was plots gestorven… Dat grote voorbeeld was mijn grootmoeder, heel haar leven een trouwe militant geweest van de partij, waarmee ik wil zeggen hoe belangrijk militanten zijn voor een partij en vooral onze partij.
Daarom wil ik graag afsluiten met een quote van mijn grootmoeder, mijn mémé, iets wat ze heel vaak tegen me zei:

Den dag dat er geen socialisten meer op de wereld zijn, dan is de wereld naar de KL.. Vaantjes!

Ik dank u!

Sven Verheyden

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑