De New Social Deal glashelder uitgelegd? Bekijk de video!

De New Social Deal is de manier waarop wij de samenleving van morgen – met solidariteit als fundament – willen bouwen. In de onderstaande video legt onze voorzitter, Conner Rousseau, de New Social Deal kristalhelder uit.

Op de website opnieuwvooruit.be vind je alles terug wat je moet lezen én weten over de New Social Deal. Maar niks zo goed als een heldere video waarin onze voorzitter, Conner Rousseau, vertelt wat die deal – gebouwd op solidariteit – inhoudt. 

En solidariteit, dat is uw deel doen en uw deel krijgen. Dat is bijdragen naar vermogen en krijgen naar noden. Solidariteit, dat is een sterke en efficiënte overheid die ervoor zorgt dat je niet alleen overleeft, maar ook goed leeft. 

Onze New Social Deal is een uitnodiging aan iedereen die mee aan een nieuwe samenleving wil bouwen en heeft solidariteit als fundament. Dat doen we aan de hand van deze 3 pijlers.

  1. investeren om samen vooruit te gaan
  2. het rendement van die investeringen moet gaan naar iedereen die mee bouwt
  3. fiscaal pact: elk zijn deel is niks te veel

Investeren: Elke ondernemer weet dat je zonder investeringen geen rendement haalt. Een sterke en efficiënte overheid moet nu slim investeren en hervormen. Niet alleen om het klimaat of de files aan te pakken, maar ook om de economie weer te doen groeien en zo te sparen voor de toekomst. 

Rendement: Als we nu samen investeren, dan moet het rendement van die investeringen gaan naar iedereen die het land draaiende houdt, iedereen die mee bouwt. Rendement in de vorm van koopkracht, goed draaiende publieke diensten, en een sterke sociale bescherming. 

Fiscaal Pact: Een belastingsysteem dat economische groei stimuleert én nieuwe gelijkheid en nieuwe bescherming mogelijk maakt, begint bij een fair belastingsysteem. Een belastingsysteem dat elke vorm van inkomen eindelijk eens op een gelijke manier behandelt en ervoor zorgt dat iedereen zijn eerlijke bijdrage levert. 

In deze video weerlegt Conner ook op duidelijke manier enkele hardnekkige mythes die er al enkele jaren voor zorgen dat onze samenleving niet meer vooruit gaat. Want te lang is het idee geweest dat je moet besparen om er terug bovenop te komen. 

Mythe 1: De vrije markt herstelt zichzelf. 

Mythe 2: Geld groeit niet aan de bomen. 

Mythe 3: Goede politiekers moeten goede boekhouders zijn.

Hier kan je alles over onze New Social Deal nog eens volledig lezen.

Bron: website sp.a – www.s-p-a.be

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑