“Met Frank en Meryame hebben we topteam in regering”

Frank Vandenbroucke en Meryame Kitir zijn onze ministers in de federale regering. “Ze gaan er een flinke lap op geven,” zegt voorzitter Conner Rousseau. 

Frank Vandenbroucke (65) keert zo terug naar de Belgische politiek. Hij wordt vicepremier en minister van Volksgezondheid, Gezondheidszorg en Sociale Zaken. 

Frank heeft een ongeziene ervaring en brengt ongelooflijk veel expertise mee. Hij is de juiste man op de juiste plaats op het juiste moment,” zegt RousseauVandenbroucke zetelde in 1985 voor het eerst in de Kamer. Van 1999 tot 2003 was hij minister van Sociale Zaken en Pensioenen. In 2004 werd hij minister van Werk en Onderwijs in de Vlaamse regering. 

In de nieuwe regering zal Vandenbroucke het gezelschap krijgen van Meryame KitirKitir (40) was tot nu toe fractieleidster in de Kamer en wordt nu minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk Beleid. 

“Het is heel fijn om te mogen samenwerken met Frank”, zegt Kitir. “Conner heeft een ongelooflijk sterk sociaal akkoord binnengehaald. Er komt een hoger pensioen, betere lonen en we gaan eindelijk investeren in een sterke en betaalbare gezondheidszorg.”

“En nu aan het werk”, sluit voorzitter Conner Rousseau af. “Er ligt heel wat werk op de plank. De mensen verwachten dat we nu dat we dat beleid uitvoeren en dat we voor die oplossingen zorgen. Met Frank en Meryame hebben een topteam in de regering, dat bovendien heel complementair is.”

Bron: website s-p-a.be

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑