Vandenbroucke: “Er is niks mooiers en intensers dan de geboorte van een kind”

Goed nieuws voor alle kersverse mama’s en papa’s to be. Het geboorteverlof wordt de komende jaren flink uitgebreid. Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke is opgetogen: “Het is van groot belang dat elke ouder en mee-ouder de kans krijgt om daar ten volle van te genieten. Ik ben blij dat we daar voor gezorgd hebben.”

Geboorteverlof (of vroeger vaderschapsverlof) zijn dagen die kersverse ouders kunnen opnemen bij de geboorte van hun kind. Momenteel hebben partners recht op 10 dagen van zo’n geboorteverlof. 

Vanaf januari 2021 wordt het geboorteverlof opgetrokken tot 15 dagen. In januari 2023 zal dit zelfs uitgebreid worden naar 20 dagen. Minister van Sociale Zaken is een blij man. Het toeval wil dat hij 18 jaar geleden diegene was die het geboorteverlof – toen vaderschapsverlof – mogelijk maakte. Hij was toen ook minister van Sociale Zaken. 

“Er is niets mooiers en intensers dan de geboorte van een kind. Het is dan ook van groot belang dat elke ouder en mee-ouder de kans krijgt om daar ten volle van te genieten. En daar zorgen wij voor”, zegt Vandenbroucke. “Nu, 18 jaar later, ben ik heel trots dat we dat uitbreiden. We willen ouders en meeouders extra tijd geven om te genieten van elkaar en van zo’n levensbepalend en uniek moment”, besluit Vandenbroucke.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑