Frank Vandenbroucke: “Het rijk der vrijheid komt weer in zicht”

“Ik ben optimistisch over de vaccinatiecampagne. Als dit lukt, betekent het dat we nog voor de zomer kunnen beginnen met vaccineren van jonge mensen. Dat is buitengewoon verheugend nieuws. Het rijk der vrijheid is weer in zicht”, zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.

Vandaag kregen we uitstekend nieuws van Europa over een extra vaccin-bestelling. Dat betekent dat we onze vaccinatiecampagne nog kunnen versnellen. 

“Als alles nu volgens schema verloopt, dan kunnen we zelfs nog voor de zomer beginnen met vaccineren van jonge mensen”, zegt minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke. “Dat is buitengewoon verheugend nieuws. Het rijk der vrijheid is weer in zicht.”

De vaccinatietrein is nu al even vertrokken. En wat iedereen in dit land wil en nu ook terecht verwacht, is dat die trein zo snel mogelijk op volle snelheid rijdt. Met dat extra goede nieuws van Europa kunnen we versnellen op alle niveaus.

Elke dag telt om zo snel mogelijk 70% van de mensen in ons land te vaccineren, om zo die groepsimmuniteit te bereiken

Vandenbroucke: “We kunnen sneller het personeel van de woonzorgcentra vaccineren, we gaan sneller kunnen starten met de gezondheidswerkers, en we gaan er alles aan doen om nog voor de zomer te starten met het vaccineren van onze jongeren.”

“Er is geen enkele reden om nu nog te stoppen met de vaccinatietrein. Elke dag telt nu. Elke dag telt om zo snel mogelijk 70% van de mensen in ons land te vaccineren, om zo die groepsimmuniteit te bereiken.”  

“Tegen september zouden we dus al een heel eind ver zijn en komen zou het rijk der vrijheid in zicht moeten zijn. Kan dat vroeger? Zoveel te beter. Dan zullen we dat ook doen. Dat is mijn engagement”, besluit Vandenbroucke.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑