Mohamed Ridouani : “Binnenkort 4.000 vaccinaties per dag in de Brabanthal”

In Leuven kiest het stadsbestuur ervoor om de Brabanthal als vaccinatiecentrum in te richten.”We zullen daar elke dag zo’n 4.000 inwoners kunnen vaccineren”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “Daarnaast bekijken we ook hoe we mensen die minder mobiel zijn kunnen vaccineren.”

De komende weken wordt de Brabanthal ingericht tot vaccinatiecentrum voor heel Leuven. Daarnaast zullen ook ploegen rondtrekken om mensen die moeilijk bereikbaar of minder mobiel zijn, te vaccineren.

“Er wordt nu hard gewerkt om alles zo snel mogelijk in gereedheid te brengen”, zegt Ridouani. “Zo kunnen we hopelijk snel testen hoe alles loopt en beginnen met de echte vaccinaties. De bedoeling is om het hele proces zo comfortabel en zo snel mogelijk te laten verlopen.”

4.000 vaccinaties per dag

Ridouani: “Wanneer onze werking eenmaal op kruissnelheid is, zullen we 4.000 vaccinaties per dag kunnen uitvoeren. Dat is veel meer dan wat oorspronkelijk vooropgesteld werd. De Brabanthal kan dat echter qua capaciteit perfect aan. Elke kans om sneller en meer te vaccineren moeten we aangrijpen.”

Om alles in goede banen te begeleiden zijn ook heel wat deskundige mensen nodig om het vaccin veilig toe te dienen aan iedereen. “Gelukkig hebben zich al honderden mensen uit de zorgsector aangemeld om te helpen. De stad werkt daarnaast ook samen met huisartsen, ziekenhuizen, de zorg- en welzijnssector, Zorgzaam Leuven en de KU Leuven”, zegt Ridouani.

Flexibiliteit

In de Brabanthal zullen in eerste instantie 12 vaccinatielijnen opgestart worden. Mensen die zich willen laten vaccineren zullen ook in het weekend en ‘s avonds langs kunnen komen. “We willen zo flexibel mogelijk zijn. Als er nog meer vaccins beschikbaar worden, dan kunnen we nog een versnelling hoger schakelen door meer vaccinatielijnen en langere openingsuren”, besluit Ridouani.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑