Al heel wat kandidaat-vrijwilligers in de vaccinatiecentra: “Extra hulp is erg welkom.”

Nu bekend is waar de vaccinatiecentra zijn, komt het aanmelden van kandidaat-vrijwilligers in een stroomversnelling. In Mechelen en Oostende hebben zich al 400 vrijwilligers gemeld. In de gemeente Lint zelfs 600. Het laat zien dat solidariteit werkt. Nu is het zaak ervoor te zorgen dat overal in België navolging krijgt. Want iedereen die helpt maakt de grote uitdaging waar we voor staan een stukje eenvoudiger. Onze beweging is alvast grote fan van de reeds getoonde solidariteit!

Wie een handje wil toesteken, kan dat melden op www.helpdehelpers.be of bij z’n lokale bestuur. Heel wat mensen met een medische achtergrond hebben zich al kandidaat gesteld, al is dat zeker geen vereiste. “Alle hulp is welkom”, klinkt het.

Leeftijd speelt geen rol

Er zijn vrijwilligers van alle leeftijden, zo ook In Brussel. Bruzz.be beschrijft hoe Ingeborg Liebaers zich alvast heeft aangemeld. Zij is professor emerita en voormalig diensthoofd medische genetica van het UZ Brussel. “Ik wil helpen waar ik kan”, zegt ze. “Al weet ik niet of ik in aanmerking zal komen, ik ben al 75 jaar, maar als ik nuttig kan zijn, dan wil ik dat graag doen.” 

Aan ervaring alvast geen gebrek bij Ingeborg. “Ik heb vroeger als kinderarts ook vaak moeten prikken of bloed moeten trekken” zegt ze.”Dat is niet moeilijk en dat verleer je ook niet. Ik heb mijn man onlangs ook nog gevaccineerd tegen pneumokokken en tegen de griep. Dus een vaccin inspuiten zal zeker lukken. Al wil ik net zo goed helpen bij administratieve taken.” 

Solidariteit

“Opnieuw zien we heel wat solidariteit in ons landje. Ook onze beweging draagt solidariteit hoog in het vaandel”, zegt voorzitter Conner Rousseau. “We schreven het al in onze onze New Social Deal. Dat is onze visie over welke richting onze maatschappij moet uitgaan en solidariteit is daar erg aanwezig in.”

“Ik hoop in ieder geval dat heel wat mensen het voorbeeld van Ingeborg en de vele vrijwilligers in al die andere plaatsen volgen. Want vele handen maken licht werk en kan de grote uitdaging die de vaccinatiecampagne is een stuk vlotter doen verlopen”, besluit Rousseau.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑