“Oprecht blij voor onze kappers dat ze opnieuw open mogen”

Kappers mogen vanaf midden februari opnieuw hun deuren openen. Dat is hele opluchting voor zowel kappers als hun klanten. “Want het is meer dan enkel je haren laten knippen”, zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. “Het gaat ook over jezelf goed voelen.”

Het overlegcomité heeft besloten om de kappers opnieuw te laten openen vanaf midden februari. Ook vakantie- en dierenparken kunnen straks weer open, terwijl schoonheidsspecialisten en andere contactberoepen dat kunnen op 1 maart.

Vandenbroucke: “Ik ben heel blij voor onze kappers, nu ze volgende week zaterdag – de dag voor Valentijn – weer hun deuren kunnen openen. Maar vooral ben ik blij voor iedereen. Ik ben ook blij voor hun klanten, want het is meer dan enkel je haren laten knippen. Het gaat ook over jezelf goed voelen, een sociaal moment dat belangrijk is voor veel mensen.”

“Met dit virus moeten we alles afwegen”, zegt Vandenbroucke. “En dit doen we omdat ook de sociale én psychologische nood erg hoog is. En ik weet dat bijvoorbeeld onze cafés en restaurants al maanden op hun tandvlees zitten en iedereen ook snakt naar een pintje met een vrienden.”

We moeten héél voorzichtig blijven. Daarom is het zaak om de maatregelen te blijven volgen

Vandenbroucke: “Dat kan voorlopig nog niet. Dit betekent dus geen reeks van versoepelingen. Want vergis u niet, dit virus hebben we nog altijd niet getemd. We moeten héél voorzichtig blijven. Daarom is het zaak om de maatregelen te blijven volgen – afstand houden, mondmasker dragen, handen ontsmetten, 1 knuffelcontact –  om de vrijheid die we wél hebben, te blijven beschermen.”

“Want het is precies dankzij die solidaire inspanning dat we het zo goed doen in vergelijking met andere landen”, aldus Vandenbroucke. ”Hier is er geen harde lockdown. Het is dankzij die solidaire inspanning dat onze kinderen naar school kunnen blijven gaan, onze winkels open kunnen blijven, onze bedrijven kunnen blijven draaien.”

“En nu is het kwestie van blijven vaccineren, vaccineren en vaccineren. Dat gaat vooruit. En wanneer alle kwetsbare groepen gevaccineerd zijn, kunnen we het leven zachtjes – stap voor stap – heropenen. Dat lijkt me de evidentie zelve. Dat moet mogelijk zijn, ik durf zelfs te zeggen: dat is een zekerheid”, besluit Vandenbroucke.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑