Najaarsfolder 2017

Woord van de voorzitter

Dag Steenokkerzeel,

terwijl de zon ons verwarmt met zijn laatste warme zomerstralen maakt de herfst zich op om Steenokkerzeel om te toveren in een kleurrijk schilderij. Tussen die vallende bladeren dienen zich drukke tijden aan en gaan we allen up-tempo: terug werken, naar school, allerlei sport- en andere activiteiten vullen ieders agenda.
Zo ook voor sp.a breekt er een drukke periode aan. We starten alvast met onze jaarlijkse sp.a Eetdag op 1 oktober, waar we jullie graag opnieuw verwelkomen voor een heerlijk menu naar keuze. Naast een aantal leuke evennementen met sp.a en VIVA-SVV sleutelen we achter de schermen ook aan de toekomst van ons geliefde Steenokkerzeel, want volgend jaar is het opnieuw gemeenteraadsverkiezingen, en daar zullen we uw belangen verdedigen om het dorp nog meer dan vandaag aangenaam, veilig en sociaal te maken en het meer dan vandaag een sociale stempel te
geven waar eenieder zich mag en kan thuis voelen.

Lees meer

Eetdag in De Corren

Lees verder voor het menu

Valentijnsquiz

een organisatie van Kabil & his Angels in samenwerking met Viva

onze eerste Valentijnsquiz werd een succes en het was dan ook een gemakkelijke beslissing om het concept te herhalen. Om praktische redenen verhuizen we naar een andere locatie, maar dat het opnieuw een leuke quiz wordt staat nu al vast.

Kijk zeker op de website www.valentijnsquiz.be om je in te schrijven.

Leuke plannen bij Viva

De nieuwe bestuursploeg van VIVA heeft ervoor gezorgd dat we de afdeling met trots kunnen omschrijven als een vereniging voor de jonge, actieve vrouw. De meest in het oog springende activiteit die werd georganiseerd was de Initiatie paaldansen.

In de volgende maanden kan je nog volgende activiteiten verwachten:

Lees verder

Kan je het prosumententarief vermijden?

Iedereen die zonnepanelen op zijn dak heeft moet sinds vorig jaar het prosumententarief betalen. Dit tarief is er gekomen omdat het door de terugdraaiende teller mogelijk is om op het einde van het jaar nul kWh verbruik te hebben. Je kan dan een factuur hebben van nul euro, terwijl je toch gebruik maakt van het elektriciteitsnet. Het is dus niet oneerlijk dat je moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet, alleen is er nu een forfaitair bedrag, en dat is niet helemaal eerlijk.

Lees verder 

Sociale woning: ben je 18 jaar?  Schrijf je dan nu in

Het is onaanvaardbaar en toch gekend: mensen die nood hebben of aanspraak maken op een sociale woning dienen er rekening mee te houden dat er lange wachtlijsten zijn alvorens een kans te krijgen op een gepaste woning, erg lange wachtlijsten. Volgens info bij “Elk Zijn Huis” is de huidige situatie zo dat je minimum 5 jaar wachttijd hebt om aanspraak te maken op een huis (of appartement). Uiteraard dient u eerst te voldoen aan de inkomstenvoorwaarden en liefst geboren en getogen zijn in Steenokkerzeel.

Lees meer

Omgeving school Tilia nog steeds troosteloos

De omgeving rond de school Tilia (Melsbroek) ligt er met de start van het nieuwe schooljaar nog steeds troosteloos en onveilig bij. De mooie rode nieuwbouw (gebouwd door de vorige bestuursploeg met sp.a) is intussen meer dan 5 jaar oud, en staat in schril contrast met de omgeving die ontsiert wordt door gehavende, scheve en dus onveilige voetpaden. Nochtans is dit door onze fractie al meermaals aangekaart en was er de belofte dat dit tegen het nieuwe schooljaar zou worden bijgesteld.
Ook de prachtige, mooie bloembakken staan prominent in het zicht vlak voor de ingang maar helaas… zonder enige vorm van bloem, plant of kleur.

Lees meer

Onze mandatarissen staan voor je klaar

 

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑