Folder juni 2018

Woord van de voorzitter

Uniek Steenokkerzeel, Steenokkerzeel voor „U en ik“ !?

Een unieke plek in Vlaanderen met een centrale ligging, in een regio met maximale tewerkstelling, naast de nationale luchthaven én omgeven door veel groen. Fier op ‘ons’ Steenokkerzeel, dat mogen en moeten we zeer zeker zijn.

Tel jij mee? In enkele jaren tijd groeit de bevolking in ons dorp meer dan het Vlaams gemiddelde. Van 10.643 in 2005 naar 12.226 (op 1 april 2018). Dat wil zeggen dat 1 op 6 van onze inwoners nieuwe Steenokkerzelenaars zijn (14,9%).

Lees meer

Een dak boven je hoofd is een basisrecht

Tel je mee?

Hoeveel sociale woningen zijn er in Steenokkerzeel ?
Wat is de gemiddelde wachttijd voor een sociale woning ?
Hoeveel sociale woningen staan leeg, wachtend op een komende renovatie ?
Wat is de prijs van een kleine woning in onze gemeente?
Hoeveel mensen trekken uit weg Steenokkerzeel?

Lees verder

Opgroeien in Steenokkerzeel? Zalig

Zo heb ik het als kind toch ervaren. Tal van activiteiten en verschillende scholen waar je uit kon kiezen. Vroeger toch, nu is de waaier aan activiteiten nog zeer breed maar is de toegang tot de school niet zo gemakkelijk meer! Nu moet je kamperen als je je kind wilt inschrijven…

Is dit logisch? Zijn er dan te veel kinderen? Of moeten we ons eerder de vraag stellen waarom we het recht niet krijgen om ons kind in een school binnen onze eigen gemeente in te schrijven?

Lees meer

Mijn schouders zetten onder de mobiliteit

Een vlotte, veilige en milieuvriendelijke mobiliteit is voor iedereen in onze gemeente een belangrijke bekommernis.

De mobiliteit in Steenokkerzeel is niet optimaal en is zeker voor verbetering vatbaar!

Het sluikverkeer door onze dorpen moet snel aangepakt worden. ’s Morgen en ’s avonds laveren heel wat voertuigen die er niet thuishoren door onze dorpskernen met enorme files tot gevolg. Ook onze schoolomgevingen moeten nog verkeersveiliger gemaakt worden

Lees verder

Sociale cohesie

Ik stel mij de vraag of gemeentelijke bevoegdheden wel geschreven zijn naar de noden van onze actieve en pittige senioren. Ik zag de voorbije jaren meer en meer actieve 65-plussers onze ‘bruisende’ gemeente verlaten voor een toekomst in een buurgemeente of elders. Wat is de reden voor deze verschuiving? Vullen de basismobiliteit, lokale economie, sociale en culturen activiteiten niet meer de noden en behoeften van deze voormalige babyboomers ?

De iets ouderen onder ons, die steeds het basisaanbod hebben zien uitbreiden, blijven in deze nieuwe tijden blijkbaar wat op hun honger zitten. Ze nemen het initiatief en bepalen zelf de flexibele overgang naar alternatieven voor invulling van hun basisbehoeften met betrekking tot woonbeleid, welzijn en sociaal contact.

Lees verder 

Waar is het misgelopen?

As je heel het integratiebeleid onder de loep neemt, dan zie je een hele evolutie gaande van tijdelijke gastarbeiders tot nieuwe Belgen. Als kind hoorde ik mijn vader geregeld vertellen, waar hij gewerkt heeft, hoe een nonkel meegeholpen heeft aan de “viaduct van Vilvoorde”, hoe een andere nonkel steenkolen uit de mijnen in Limburg boven haalde,… Met Turkse trots vertelde mijn vader hoe ze meegeholpen hebben om België groot te maken zoals we het vandaag kennen. Ook ik wil mijn steentje bijdragen zodat ik ook aan mijn kinderen kan vertellen over mijn aandeel.

Lees meer

De projecten van het Sociaal Huis

Het vroegere OCMW is nu het Sociaal Huis geworden. Iedereen kan hier terecht voor info en vragen in verband met de klusjesdienst, poetshulp, voetverzorging, aanvraag serviceflats. Ook voor tips en ideeën omtrent vernieuwing mag u altijd bij ons binnen springen.

De laatste jaren stond de raad niet stil en werden er bijvoorbeeld plannen gemaakt voor nieuwe projecten:

  • Bijkomende assistentiewoningen met 1 of 2 slaapkamers in het centrum van Steenokkerzeel, gelegen naast de Zilveren Esdoorn.

Lees meer

Welkom in Steenokkerzeel

bekijk de resultaten van het onderzoek van De Standaard over Steenokkerzeel

 

 

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑