Folder 2021

Woord van de voorzitter

Beste dorpsgenoot,

Hopelijk heb je ondanks alle beperkingen en het niet zo zomers weer toch kunnen genieten van wat vakantie of leuke vrije dagen.

Die pandemie heeft ons allen stevig wat beperkingen opgelegd sinds maart 2020. Nu stilaan de meerderheid gevaccineerd is zal ons sociaal leven zich hopelijk in de komende maanden gaan herstellen. In de afgelopen maanden is er ook bij ons een en ander veranderd. De naamsverandering van sp.a naar Vooruit is ook in ons Steenokkerzeel zo aangepast en jullie zullen ons onder deze vlag terugvinden. Als socialist willen we geen politieke partij zijn… eerder een beweging die het sociaal en socialistisch gedachtegoed blijft vertegenwoordigen.

Lees meer

VOORUITblikken in onze gemeente

Wie kent de frustraties nog om ’s morgens rond 8 uur met de wagen onze gemeente uit te rijden? Ik meen mij te herinneren dat het soms wel een half uur tot drie kwartier kon duren alvorens men vanuit het centrum de Haachtsesteenweg kon bereiken. En dan heb ik het nog niet over de andere kant richting Nossegem.

Ondertussen is ons dorp ook veranderd. Er zijn verschillende winkels bijgekomen wat een bepaalde gezelligheid en ook bepaalde drukte in ons centrum teweegbrengt. Buiten de winkels zijn er ook wel wat huizen bijgekomen in de buurt van het centrum en zoals het ernaar uit ziet gaan er ook nog heel wat appartementen bij komen, denk maar aan de hoek van Dijkstraat en Mulslaan. Het begin van de Dijkstraat staat vandaag de dag al vol geparkeerd, hoe vol gaan de straten dan niet staan?

Lees verder

Wonen in Steenokkerzeel

We weten allemaal dat wonen in Steenokkerzeel, Perk en Melsbroek niet goedkoop is, dat is zo voor heel de regio. Omdat mensen graag naar de rand rond Brussel komen wonen om dicht bij hun werk te wonen, maar ook omdat inwoners hier ook willen blijven wonen. De vraag is dan ook wat de komende bouwstop van grote projecten gaat brengen, want de vraag wordt groter maar het aanbod wordt weer eens beperkt.

Lees meer

Overal LEDs in Steenokkerzeel tegen 2030

Vooruit Steenokkerzeel wil dat tegen 2030 het openbare verlichtingspark wordt omgebouwd naar ultrazuinige ledverlichting, dit in samenwerking met het netbedrijf Fluvius.

Ledverlichting verbruikt aanzienlijk minder, gaat langer mee en zorgt voor heel wat minder CO2-uitstoot dan klassieke lampen!

Lees verder

Nieuws uit de gemeenteraad

Sinds de start van de Covid pandemie maart 2020 werd er buiten enkele sporadische uitzonderingen in het GC De Corren al dan niet openbaar vergaderd via het digitale platform ‘Teams’.

De audioverslagen van de diverse gemeenteraden  zijn sinds ingebruikname achteraf na elke vergadering te herbeluisteren en kunnen steeds  geraadpleegd worden op de gemeentelijke website www.steenokkerzeel.be onder het item Gemeenteraad-gemeenteraadverslagen archief.

Wij leiden jullie graag hierbij door de diversiteit van onze tussenkomsten.

Lees verder 

Waar lig jij wakker van?

Stel dat je een echt goed idee hebt voor een verbetering binnen onze gemeente, of je bent bezorgd over iets wat je gezien hebt of meegemaakt in onze gemeente. Je hebt allicht tientallen mogelijkheden om je kenbaar te maken, maar je bent er niet zeker van of je vraag wel de juiste personen zal bereiken.

Vooruit wil iets doen met je vraag: voor zover mogelijk brengen we jouw vraag direct naar de gemeenteraad. Bezorg je vraag rechtstreeks aan Rudy Peeters, ons gemeenteraadslid voor Vooruit, op rudy.peeters@steenokkerzeel.be, of vul het onderstaande formulier in.

We nemen contact met je op om je vraag verder te bespreken.

    Lees meer

    Je kan de folder ook helemaal lezen zoals het origineel dat in de brievenbussen werd verdeeld:

    Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

    Omhoog ↑